Thursday, September 3, 2015

Cabaran jomkurus jk1m siri 5

Hi Assalamualaikum,
Nak turunkan berat badan? Jom join jk1m yang di asaskan oleh Cikgu fitness Kevin zahri.
Sebenarnya dah lama nak join jk1m SBB dah lama suffering obesity.... Back in 1994 Saya merupakan atlit sekolah yang sangat aktif hoki,bola sepak,bola tampar Dan silat olahraga.  Yup....siang pi training hoki malam plak pi bersilat. Gelangang silat depan rumah je....guru silat plak jiran sebelah.....memang x boleh ponteng.
Well, to cut short Saya tergemuk kerana tidak menjaga diet Dan kurang bersenam.
Being a workaholic also penyumbang kepada faktor kegemukan Saya dek kerana masa makan tidak menentu.
Tahun 1994 adalah tahun  dimana berat badan Saya mencatat sebanyak 49-50kg mewakili Negeri untuk Sukan Malaysia di Ipoh perak. Dalam acara silat olahraga kategori Putri (B)
Tahun 2015- berat badan Saya 75 kg ya...75 kg dengan frame kecik ni agak letihkan...cari baju pun susah tau...hurm..walaupon sya skrg tukang jahit...agak jarang jahit baju sendiri, kecuali perlu :)
Jadi, Saya perlu bertindak cepat, nak berat badan ideal sebelum cecah 4 series...SBB itu lah Saya masuk #cabaranjomkurus SBB kita akan bersama2 dengan individu yang mempunyai goals yang sama. Belajar pasal pemakanan Dan nutrisi, senaman Dan berkongsi pengalaman dengan mereka yang sudah berjaya menguruskan badan.
Saya akan Cuba menulis pengalaman sepanjang cabaran jom kurus untuk sama2 memberi inspirasi kepada kawan2 semua. Insya allah

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...