Sunday, December 6, 2015

Gala Dinner Jk1m 5


Hello, semalam attend Gala Dinner untuk pemenang kawasan Dan top 50 untuk Jom kurus 1 malaysia musim 5. Di kondo apartment elite Mont Kiara 28...

Gala Dinner Jk1m 6


Hello, semalam attend Gala Dinner untuk pemenang kawasan Dan top 50 untuk Jom kurus 1 malaysia musim 5. Di kondo apartment elite Mont Kiara 28...

Thursday, September 3, 2015

Cabaran jomkurus jk1m siri 5

Hi Assalamualaikum,
Nak turunkan berat badan? Jom join jk1m yang di asaskan oleh Cikgu fitness Kevin zahri.
Sebenarnya dah lama nak join jk1m SBB dah lama suffering obesity.... Back in 1994 Saya merupakan atlit sekolah yang sangat aktif hoki,bola sepak,bola tampar Dan silat olahraga.  Yup....siang pi training hoki malam plak pi bersilat. Gelangang silat depan rumah je....guru silat plak jiran sebelah.....memang x boleh ponteng.
Well, to cut short Saya tergemuk kerana tidak menjaga diet Dan kurang bersenam.
Being a workaholic also penyumbang kepada faktor kegemukan Saya dek kerana masa makan tidak menentu.
Tahun 1994 adalah tahun  dimana berat badan Saya mencatat sebanyak 49-50kg mewakili Negeri untuk Sukan Malaysia di Ipoh perak. Dalam acara silat olahraga kategori Putri (B)
Tahun 2015- berat badan Saya 75 kg ya...75 kg dengan frame kecik ni agak letihkan...cari baju pun susah tau...hurm..walaupon sya skrg tukang jahit...agak jarang jahit baju sendiri, kecuali perlu :)
Jadi, Saya perlu bertindak cepat, nak berat badan ideal sebelum cecah 4 series...SBB itu lah Saya masuk #cabaranjomkurus SBB kita akan bersama2 dengan individu yang mempunyai goals yang sama. Belajar pasal pemakanan Dan nutrisi, senaman Dan berkongsi pengalaman dengan mereka yang sudah berjaya menguruskan badan.
Saya akan Cuba menulis pengalaman sepanjang cabaran jom kurus untuk sama2 memberi inspirasi kepada kawan2 semua. Insya allah

Thursday, July 2, 2015

Inai merah asli

Assalamualaikum,
Bagi yang tercari-cari alternatif pewarna rambut  Tanpa bahan kimia...inai rambut merah la penyelesaian untuk anda.

Inai merah asli :
100% daun asli
Tanpa bahan kimia
Tanpa pewarna tambahan
Serap air
Dah bawa solat

Gunakan Tanpa was was
Body art quality.
Premium qualiti
Terdapat dalam pek isian 80gram +
(sesuai rambut paras bahu)
Whatsapp : 0169720013 (zana)

Wednesday, April 22, 2015

Snap button plier murah 2015

Salam, crafter's , diyers, home sewers dressmakers and homemaker aka surirumah..wajib ada tools ni.
Saya jual dengan harga mampu milik. Kalau nak terus WhatsApp saya.
Limited time offer Dan limited quantity.
WhatsApp now 0169720013
valid until end of April 2015.
Kalau response good...saya might extend this offers. Tq

Monday, January 26, 2015

Tudung Jururawat @ Tudung Misiku kuza

tudung jururawat, tudung nurse
Tudung Misi bervisi


 Tudung Misiku Kuza secara rasminya di buka untuk tempahan...

Tudung uniform kerja kena la selesa sebab kene pakai hari hari kan...

Kalau nak request soft awning insya allah...kalau fabrik mengizinkan...boleh...

untuk misi/jururawat kat Hospital Sg Buloh atau klinik swasta atau klinik Desa yang berdekatan dengan kg Melayu Subang, kota damansara Insya Allah saya boleh hantar.
#tudungmisi
#tudungnurse

Monday, January 12, 2015

Tempahan Jahitan 2015

Assalamualaikum

Selamat Tahun Baru 2015

Aku mula berblogging tahun 2010-2011 dalam masa yang sama baru berjinak2 belajar menjahit...

Tahun 2014 merupakan tahun "menimba Ilmu" hampir setahun tak ada income....berulang alik dari subang ke gombak...

2015
aku declare tahun "kerja keras"...
setelah berfikir masak-masak...dan hampir hangus...
aku nekad akan mula amik tempahan jahitan baju wanita...
Baju kurung tradisional, kurung Moden,skirt,palazzo,tudung, telekung atau apa sahaja yang bole tambah pendapatan...
sbb tahun ni berazam nak langsai hutang kredit kad
jadi harus la kerja keras...

Alhamdulilah...
Nak ucap terima kasih kepada semua cikgu-cikgu jahit saya..:
Kak Hafizah- Jalabiyah House
Cikgu Kasuma Alwani- Alwanis Design
Cikgu kuzie -Kuzie Kuala Lumpur
Cikgu Awie- YPVWM
Cikgu Yasalma - Yasalma Sewing School (YSS)
Cikgu Naemah-Program JPW & Hajaba
Cikgu Nurul- Giatmara Gombak
Cikgu Zila @ Ibu- Giatmara Gombak

Tak lupa kepada  rakan rakan seperjuangan, Geng Jahit dan bekas pelajar kelasjahit.com.my

sekiranya ada yang terkasar bahasa, terkurang layanan,dan yang terlepas pandang, mohon seribu kemaafan 
semoga kita semua sama sama menuju kejayaan

Salam Maju jaya untuk semua...

Ikhlas dari 
Suzana Ismael

Psst!! nak tempah baju bole whatsapp :0169720013 (zana)


Upah Jahit berapa???



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...