Tuesday, August 16, 2016

Jumpa doctor gigi

Hi 15 hari bulan tadi, ada appointment dengan dr Gigi...ini kali pertama sya Jumpa dentist....ye Kali pertama....lol...seumur hidup saya ni...tetiba bergerak hati nak pi dentist...so pi Jumpa dentist kat pusat pergigian universiti Uitm, kampus SG. buloh...untuk yang pertama Kali datang sini, bole walk in utk general check up...Dan kalo ada masalah dengan Gigi, dr akan bagi tarikh untuk temujanji

Selepas buat pemeriksaan, dr cakap kondisi gigi saya untuk orang yang x pernah pi dentist selama 20tahun ++ agak bagus...cuma ada sedikit karang Gigi...jer la...karang Gigi tu la yang buat saya dtg Jumpa dentist....sbb x selesa...Gigi sedikit yellowish sbb saya penggemar kopi tegar...ok tu jer la nak kongsi...haha buhbye


Nasi kerabu instant

Hari tu dapat hadiah dari kastemer yang selalu hantar tudung Dan baju untuk sya jahit...hadiah nya ialah set nasi kerabu instant dari selatan Thailand.
Certified Halal....tau and nicely pack ini kali pertama saya Menyediakan hidang nasi kerabu  untuk famili...so excited sangat...Dan rasanya tidak mendukacitakan....i am happy...




Thursday, June 30, 2016

Restoren Tom Yam Udang Galah

Semalam berbuka kat Restoren Tom Yam Udang Galah kat area Subang Bistari...kat rumah sewa lama..
Menu yang kitaorang oder mcm biasa la:
siakap stim asam,
perut Muda asam,
kerabu pauh (mangga)
ayam goreng kunyit Dan
Pulut pauh

Food wise : sedap sesuai dengan tekak saya la..
environment: open air...siap lampu lip lap kat pokok luar outlet
Harga : around rm60 untuk semua hidang yang kitaorg oder t


ermasuk minuman


Sunday, December 6, 2015

Gala Dinner Jk1m 5


Hello, semalam attend Gala Dinner untuk pemenang kawasan Dan top 50 untuk Jom kurus 1 malaysia musim 5. Di kondo apartment elite Mont Kiara 28...

Gala Dinner Jk1m 6


Hello, semalam attend Gala Dinner untuk pemenang kawasan Dan top 50 untuk Jom kurus 1 malaysia musim 5. Di kondo apartment elite Mont Kiara 28...

Thursday, September 3, 2015

Cabaran jomkurus jk1m siri 5

Hi Assalamualaikum,
Nak turunkan berat badan? Jom join jk1m yang di asaskan oleh Cikgu fitness Kevin zahri.
Sebenarnya dah lama nak join jk1m SBB dah lama suffering obesity.... Back in 1994 Saya merupakan atlit sekolah yang sangat aktif hoki,bola sepak,bola tampar Dan silat olahraga.  Yup....siang pi training hoki malam plak pi bersilat. Gelangang silat depan rumah je....guru silat plak jiran sebelah.....memang x boleh ponteng.
Well, to cut short Saya tergemuk kerana tidak menjaga diet Dan kurang bersenam.
Being a workaholic also penyumbang kepada faktor kegemukan Saya dek kerana masa makan tidak menentu.
Tahun 1994 adalah tahun  dimana berat badan Saya mencatat sebanyak 49-50kg mewakili Negeri untuk Sukan Malaysia di Ipoh perak. Dalam acara silat olahraga kategori Putri (B)
Tahun 2015- berat badan Saya 75 kg ya...75 kg dengan frame kecik ni agak letihkan...cari baju pun susah tau...hurm..walaupon sya skrg tukang jahit...agak jarang jahit baju sendiri, kecuali perlu :)
Jadi, Saya perlu bertindak cepat, nak berat badan ideal sebelum cecah 4 series...SBB itu lah Saya masuk #cabaranjomkurus SBB kita akan bersama2 dengan individu yang mempunyai goals yang sama. Belajar pasal pemakanan Dan nutrisi, senaman Dan berkongsi pengalaman dengan mereka yang sudah berjaya menguruskan badan.
Saya akan Cuba menulis pengalaman sepanjang cabaran jom kurus untuk sama2 memberi inspirasi kepada kawan2 semua. Insya allah

Thursday, July 2, 2015

Inai merah asli

Assalamualaikum,
Bagi yang tercari-cari alternatif pewarna rambut  Tanpa bahan kimia...inai rambut merah la penyelesaian untuk anda.

Inai merah asli :
100% daun asli
Tanpa bahan kimia
Tanpa pewarna tambahan
Serap air
Dah bawa solat

Gunakan Tanpa was was
Body art quality.
Premium qualiti
Terdapat dalam pek isian 80gram +
(sesuai rambut paras bahu)
Whatsapp : 0169720013 (zana)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...