Sunday, October 30, 2016

Saved by my "Tudung"

Assalamualaikum....

Pernah tak tudung yang anda pakai telah menyelamatkan anda??

ok saya nak share pengalaman saya...

baru berlaku tadi ni...sya baru pulang dari trip beli belah kat seksyen 7 shah alam, temankan adik manis beli sedikit barang keperluan. 

sesampai di rumah, my hubby terus ajak pi dinner kat area rumah kami ni jer...so kita pun terus menuju ke restoren yang agak kerap jugak la kami pi...sampai2 jer terus amik meja yang selalu kita duduk dan ready to order..

tapi masa masuk tu perasan yang kakak indon yang selalu amik oder x de...ada dua orang leng lui kat cashier tpt stesen buat air...
bila amoi tu pegang menu dan cakap:

Amoi: sulah tukar ya,,,you makan "PORK" ka?

me : Eiii ada serve PORK ke?

Amoi: Ya, sulah tukar la...

Me: OHHHHH...ok ok...(rupanyer dah tukar management)

patut la family Chinese yang duduk tengah makan kat dalam resotran tu pandang2 je i yang pakai tudung ni...menonong jer masuk kedai tu...

but...nasib baik amoi tu pon bagitau yang diorang sudah tukar  management....dan menu PORK di tulis besar kat senarai menu...tapi signage kedai masih guna yang sama...x tukar tu yang hakak konfiden jer masuk....plus...my hubby look like chinese or japanese so kalau dia pi sensorang confirm la terkena....


Alhamdulilah...hari ni saya telah di selamatkan oleh tudung saya.. untungkan...bertuah kita dalam LindunganNya

kalau anda juga punya cerita yang sama...mohon kongsi di ruangan komen
with adik manis balik dari sek.7 layan jammed kat sek.13 sempat wefie 
ya...tq

Saturday, October 22, 2016

Tudung sukan

Assalamualaikum...

Ini produk terbaru baru keluaran label #suzanais iaitu sportshijab ataupun tudung sukan.

ilham untuk tudung sukan ni bertitik tolak dari penglibatan semula saya dalam aktiviti kecergasan dan senaman semasa mengikuti program Kevin Zahri iaitu Jom Kurus 1 Malaysia musim ke-5 .

Alhamdulilah...saya mendapat tempat pertama kategori wanita untuk Team Bukit Jelutong di bawah coach Luqman Hariss.

Sepanjang 6 minggu melalui senaman dan segala macam aktiviti...saya dapati ada satu perkara yang selalu saya hadapi...iaitu memakai tudung yang sesuai untuk aktiviti yang banyak bergerak...
saya dapati :

Tudung dari fabrik kapas menyerap peluh....lepas saja workout lencun tudung basah dengan peluh...

Fabric Lycra pula punyai grip yang bagus tapi agak panas dan kurang menyerap peluh...lepas workout rasa macam nak terus jer bukak tudung...tak pun terpaksa mengipas- kipas tudung untuk sejukkan tengkuk....

Akhirnya nak di pendekkan cerita...saya dah jumpa penyelesaian untuk masalah tudung yang saya hadapi...

Material tudung yang saya hasilkan ini sangat RINGAN ...cooling effect sebab material yang di gunakan tidak akan membuatkan anda merasa rimas....jadi boleh fokus semasa membuat aktiviti senaman.

sebelum memulakan penjualan tudung sukan ini saya dan rakan mencuba memakai tudung ini pergi ke gym dan saya sendiri memakai tudung sukan ini  menghadiri acara senaman yang di anjurkan oleh Majalah SHAPE Malaysia di Pusat Membeli belah SOGO pada 9 Oktober yang lalu. antara aktiviti yang kami lakukan ialah SHbam dan Body Combat....Perkara yang paling hebat saya rasai ialah  tudung sukan saya stay seperti kali pertama saya sarungkan....saya lebih fokus dengan senaman tanpa perlu risau kan tudung tertanggal.

Jadi...Alhamdulilah saya telah menemui jalan penyelesaian untuk masalah tudung untuk bersukan...
Saya berharap dengan tudung sukan ini saya juga dapat membantu anda menyelesaikan dilema tudung untuk anda yang aktif....Insya Allah
fithijab,fitmuslimah,sportshijab
Tudung yang nampak biasa...tapi sebenarnya luarbiasa :)



Tuesday, August 16, 2016

Jumpa doctor gigi

Hi 15 hari bulan tadi, ada appointment dengan dr Gigi...ini kali pertama sya Jumpa dentist....ye Kali pertama....lol...seumur hidup saya ni...tetiba bergerak hati nak pi dentist...so pi Jumpa dentist kat pusat pergigian universiti Uitm, kampus SG. buloh...untuk yang pertama Kali datang sini, bole walk in utk general check up...Dan kalo ada masalah dengan Gigi, dr akan bagi tarikh untuk temujanji

Selepas buat pemeriksaan, dr cakap kondisi gigi saya untuk orang yang x pernah pi dentist selama 20tahun ++ agak bagus...cuma ada sedikit karang Gigi...jer la...karang Gigi tu la yang buat saya dtg Jumpa dentist....sbb x selesa...Gigi sedikit yellowish sbb saya penggemar kopi tegar...ok tu jer la nak kongsi...haha buhbye


Nasi kerabu instant

Hari tu dapat hadiah dari kastemer yang selalu hantar tudung Dan baju untuk sya jahit...hadiah nya ialah set nasi kerabu instant dari selatan Thailand.
Certified Halal....tau and nicely pack ini kali pertama saya Menyediakan hidang nasi kerabu  untuk famili...so excited sangat...Dan rasanya tidak mendukacitakan....i am happy...




Thursday, June 30, 2016

Restoren Tom Yam Udang Galah

Semalam berbuka kat Restoren Tom Yam Udang Galah kat area Subang Bistari...kat rumah sewa lama..
Menu yang kitaorang oder mcm biasa la:
siakap stim asam,
perut Muda asam,
kerabu pauh (mangga)
ayam goreng kunyit Dan
Pulut pauh

Food wise : sedap sesuai dengan tekak saya la..
environment: open air...siap lampu lip lap kat pokok luar outlet
Harga : around rm60 untuk semua hidang yang kitaorg oder t


ermasuk minuman


Sunday, December 6, 2015

Gala Dinner Jk1m 5


Hello, semalam attend Gala Dinner untuk pemenang kawasan Dan top 50 untuk Jom kurus 1 malaysia musim 5. Di kondo apartment elite Mont Kiara 28...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...