Monday, January 26, 2015

Tudung Jururawat @ Tudung Misiku kuza

tudung jururawat, tudung nurse
Tudung Misi bervisi


 Tudung Misiku Kuza secara rasminya di buka untuk tempahan...

Tudung uniform kerja kena la selesa sebab kene pakai hari hari kan...

Kalau nak request soft awning insya allah...kalau fabrik mengizinkan...boleh...

untuk misi/jururawat kat Hospital Sg Buloh atau klinik swasta atau klinik Desa yang berdekatan dengan kg Melayu Subang, kota damansara Insya Allah saya boleh hantar.
#tudungmisi
#tudungnurse

Monday, January 12, 2015

Tempahan Jahitan 2015

Assalamualaikum

Selamat Tahun Baru 2015

Aku mula berblogging tahun 2010-2011 dalam masa yang sama baru berjinak2 belajar menjahit...

Tahun 2014 merupakan tahun "menimba Ilmu" hampir setahun tak ada income....berulang alik dari subang ke gombak...

2015
aku declare tahun "kerja keras"...
setelah berfikir masak-masak...dan hampir hangus...
aku nekad akan mula amik tempahan jahitan baju wanita...
Baju kurung tradisional, kurung Moden,skirt,palazzo,tudung, telekung atau apa sahaja yang bole tambah pendapatan...
sbb tahun ni berazam nak langsai hutang kredit kad
jadi harus la kerja keras...

Alhamdulilah...
Nak ucap terima kasih kepada semua cikgu-cikgu jahit saya..:
Kak Hafizah- Jalabiyah House
Cikgu Kasuma Alwani- Alwanis Design
Cikgu kuzie -Kuzie Kuala Lumpur
Cikgu Awie- YPVWM
Cikgu Yasalma - Yasalma Sewing School (YSS)
Cikgu Naemah-Program JPW & Hajaba
Cikgu Nurul- Giatmara Gombak
Cikgu Zila @ Ibu- Giatmara Gombak

Tak lupa kepada  rakan rakan seperjuangan, Geng Jahit dan bekas pelajar kelasjahit.com.my

sekiranya ada yang terkasar bahasa, terkurang layanan,dan yang terlepas pandang, mohon seribu kemaafan 
semoga kita semua sama sama menuju kejayaan

Salam Maju jaya untuk semua...

Ikhlas dari 
Suzana Ismael

Psst!! nak tempah baju bole whatsapp :0169720013 (zana)


Upah Jahit berapa???



Saturday, January 10, 2015

Belajar jahit cara MUDAH, MURAH dan PRAKTIKAL


Salam...

Jom belajar menjahit jubah,baju kurung moden,Baju Kurung Pahang,Baju kurung Riau, Baju melayu atau Jubah pelbagai fesyen 
dengan cara yang lebih mudah, murah dan praktikal...

Sangat sesuai untuk yang tidak dapat menghadiri kelas jahitan atau berada di luar kawasan dan tiada kelas yang berdekatan untuk puan tuan hadiri

keterangan lanjut
 klik di sini:


Panduan ini lengkap dengan illustrasi, teks penerangan dan gambar sebenar yang menjadikan
pembelajaran anda MUDAH, MENARIK dan PRAKTIKAL.

Apa faedahnya belajar menjahit:

1) Mengurangkan kos membeli dan menempah baju.. (Hari Raya, kenduri, baju sekolah anak-anak, baju baru...)

2) Tambah pendapatan (ambil upah menjahit)

3) Mengisi masa lapang dengan hobi yang bermanfaat

Dan banyak lagi...

Apa kelebihan ebook ini:

1) Senang difahami dan diikuti walaupun anda LANGSUNG TIADA ASAS DALAM JAHITAN.
2) Jaminan pulangan wang 100% dalam tempoh 30 hari jika tidak berpuas hati.
3) Tidak perlu menghadiri kelas menjahit, boleh belajar bila-bila masa.
4) Menjimatkan kos. Kelas menjahit baju kurung berharga sehingga RM200.

Harga panduan ini sangat MAMPU MILIK
Dan banyak lagi kelebihan lain...

JOM BELAJAR MENJAHIT  SEKARANG!!



Terima Kasih :-)

Thursday, December 25, 2014

Kelasjahit.com.my buka booth jualan di UTC Pudu Raya

Assalamualaikum,

Julung kali kelasjahit.com.my buka booth di UTC Pudu Sentral di bawah Program YPVWM & Cherie Blair Foundation for Women iaitu sebuah yayasan yang di ilhamkan oleh Madam Cherie Blair.

Jadi di kesempatan ni nak kongsi beberapa gambar pada hari kejadian.ok bai..

Wednesday, December 24, 2014

Kelas Belajar Jahit Inner Ninja + Instant Shawl

shawl instant
Add caption


Yuran : RM200
Harga Promosi : RM170

Kelas personal/small group (maksimum 2-3 orang)
Fabric dan alatan di sediakan.
Kelas sehari ** lebih jimat sbb x perlu berulang 
whatsapp : 0169720013 (zana)


Thursday, October 30, 2014

POPup Bazaar di UTC Pudu Sentral



Pop-in to our colourful #POPup Bazaar
15th Nov 2014, Ground Floor
UTC Pudu Sentral, 11am-7pm

Meet me in person at #POPup Bazaar...special offer for sewing class :) and so much more...

Saturday, September 20, 2014

Tudung Instant oh Tudung Instant

Assalamualaikum....



masa awal awal tahun sebelum saya berhijab...salah satu faktor ialah kerana sukar nak bentuk tudung bawal....kene duk depan cermin berejam...nak betulkan tudung sbb nak gi Kesatria Negara...

Dengan adanya Tudung Sarung yang di ilhamkan oleh Tudung Ariani, lebih mudah kaum wanita menutup kepala...

dan sekarang ni dah banyak tudung yang senang nak pakai...contohnya :

"Pinless" Hijab
"Instant Shawl"

Inilah fenomena instant shawl yang sedang melanda industri pakaian dewasa ni...bukan sahaja mudah di pakai...material nya juga cantik...rekaan juga semakin ringkas tapi masih bergaya.

untunglah generasi sekarang, lebih banyak pilihan untuk ayu bergaya tetapi masih menjaga batas2....

Media juga banyak membantu gelombang hijab generasi baru ni...contohnya...ada Majalah Hijabista, Youtube channel yang mengajar bagaimana mengayakan shawl...

Mudah mudahan dengan terciptanya tudung instant...maka lebih ramai lagi yang berhijab...Insya Allah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...