Pages

Thursday, July 21, 2011

Tukang Jahit Amatur?

Ramadhan dah dekat rata2 tukang jahit sangat sibuk menyiapkan tempahan baju dari pelanggan dan ramai jugak yang menutup tempahan sbb x larat nak siapkan on time..
Tahun ni aku berazam nak jahit baju kurung sendiri dan baju melayu untuk Haneef & my hubby. Semalam brown paper yang ku simpan selama 2 tahun dah abis guna untuk buat pola, drop by kat kedai kraft kat subang perdana jap beli paper 8 keping RM6.40...giler mahal skeping RM0.80...beli kat Mydin murah kot...tapi x per la...

Rasa2 ada tak orang nak tempah baju kat tukan jahit amatur macam aku ni? Well tak cuba x tau kan...tapi kalo nak letak harga upah x leh lah mahal macam kat butik kan...rata2 kat Shah Alam ni.... upah jahit baju kurung biasa Tradisional RM50, aku pernah tanya butik kat Bangunan Umno Shah Alam masa aku study dulu, kat hometown aku memang murah...sib baik aku dah boleh jahit sendiri....

minggu ni aku praktikal buat kemasan leher Tulang Belut (Eel Bone) dan Karipap (Curry Puff) hahah LOL ternyata "practice make perfect" mcm x percaya je boleh gak buat kemas,but ... try buat Mata Lalat(Fly Eyes) tapi x berapa nak menjadi...mmm kene usaha lagi ni...

So kalau ade sesiapa nak jahit baju kurung johor a.k.a kurung Asli SAHAJA boleh la contact aku...

Upah??? RM25 jer murah kan ( sbb aku amatur)**

Nak tambah Tulang Belut or Karipap tang leher tu ***Additional RM5

Postage: Sendiri tanggung( untuk luar kawasan liputan)

Lokasi: Subang Perdana, Subang Bestari,Kg Melayu Subang.

Alrite...sekian dulu...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...