Pages

Monday, March 7, 2011

kelas jahitan di kota kemuning

kelas belajar menjahit yang ku attend kat umah kak Fiza di Kota Kemuning x der la jauh sangat dari umah (kalo drive keta la), tapi kalo jalan kaki jauh la jugak..heheh seronok blajar ngan kak fiza yang sporting ni..ku jadi bersemangat nak blajar jahit2 ni.

3 Ahad yang lepas, iaitu pada 20 Feb, 27 Feb & 6 March 2011 merupakan hari paling produktif dalam hidupku :)

Ahad pertama: Belajar Jahit Jubah & tudung awning








Ahad kedua: Belajar Jahit Baju kurung pesak...nak di jadikan cerita, ku tersilap potong body jadi terpendek, so kain x cukup untuk cover Kain baju kurung, dah la kain yang ku beli ittew plak dah x de jual kat Nagoya (kedai fav ni) sbb kain tu aku beli 2-3 tahun lepas..

Ahad ketiga: sambung blajar buat kain kipas dan tudung awning "kue lapis"

so lepas ni, Insya Allah kuberazam untuk menjahit baju kurung dan tudung awning DIY, boleh jimat banyak!!! no more hijab shopping!!! but beralih plak nak menyopping kain....hehehe...




****Gambar ihsan dengan izin dari Kak Fiza Jalabiyahouse.

4 comments:

  1. wah! bestnya ikut kelas jahitan...raya nanti bolehlah jahit semua baju family ye...

    ReplyDelete
  2. ade menerima jahitan baju pengantin tak?

    ReplyDelete
  3. hi, boleh bagi her contact no tak? Ingat nak belajar jugak. Thank you.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...